Björn Stenberg lastar 90kg på Y-frame

Ett cykelsläp har bra lastkapacitet, tar liten plats och kostar mindre än en lastcykel. För Björn Stenberg är cykelsläpet Carry Freedom Y-frame optimal flexibilitet.


Cykla med lastcykel kontaktar Björn Stenberg för att prata om cykelsläpet Carry Freedom Y-frame. 
 - Jag hade en tanke att kunna storhandla utan bil, säger Björn. Tidigare var jag tvungen att begränsa handlingen med cykel, det var storleken på ryggsäcken eller sidoväskan på cykeln som avgjorde hur mycket mat jag kunde handla. En limpa istället för två. Nu med cykelsläpet ryms 216 liter, det är mer än vad som får plats i många småbilar.

En annan effekt Björn upptäckt är att han oftare handlar lokalt, istället för att åka längre bort till externa shoppingcenter med olika stormarknader. Björn hade sedan tidigare erfarenhet av att köra cykelsläp för barn, en Chariot. Men det var svårt att packa inköp i en vagn för barn, och den har inte samma lastkapacitet. Björn tycker att cykelsläpet Y-frame från Carry Freedom är lättkört. Det är som att cykla som vanligt. Fördelen är att kunna använda sin vanliga cykel, det är enkelt att koppla på släpet när det behövs för inköpsresorna. 
 - För mig ger cykelsläpet optimal flexibilitet, säger Björn. Det passar mina behov perfekt. 
Björn använder cykelsläpet de dagar han storhandlar, eller åker med förpackningar till återvinningen. Även till utflykter passar cykelsläpet bra, det går att stoppa ner både fällstolar och fika.

Aluminiumlådan beställde Björn separat. Den är nyckeln till att kunna lasta effektivt, ger väderskydd under transporten, samt är låsbar så man slipper bära med sig alla kassar om flera butiker ska besökas.

"Nu har lådan kommit på plats på lastkärran, gigantiskt lastutrymme"


foto: Björn Stenberg

"Såhär ser den ut utan last. Carry Freedom Y-frame large. Rymmer en halvpall (80x60cm) och 90kg."

foto: Björn Stenberg

Svensk återförsäljare av Carry Freedom Y-frame är Veloform i Göteborg. Anders som driver Veloform berättar att Y-frame är flexibel, och att det finns många tillbehör. Tex lång dragkrok om man vill transportera kajak eller vindsurfingbräda och olika typer av lådor att montera på flaket.

Tester av Carry Freedom Y-frame

  • Aktiv radfahren Länk
  • Y-frame får bäst i Europeiskt test, Cyclelogistics Länk


"Lastvagn är en bra grej. Lastar som en Bullitt men kostar en tiondel, väger en fjärdedel och ryms bakom en dörr."

foto: Björn Stenberg

Bilder från tillverkaren Carry FreedomComments