Företag‎ > ‎Lastcykel i företag‎ > ‎

Crêperie på lastcykel i Lund


Café & Crêperie Oskar i Lund serverar crêpes med lastcykel, och lockar kunder till den ordinarie caféverksamheten.


Foto: Jon Jogensjö

Jag ska åka tåg från Lunds central och får syn på en crêperia på lastcykel. De håller precis på att packa ihop, men har tid att prata en stund. Det är Milla Wimmerstedt och Fredrika Hallonsten som avslutar dagens försäljning. Fördelarna med lastcykel är att de kan sälja crepes på de ställen där det finns mest folk för tillfället. 
- Vissa dagar har vi stått på tre olika platser på samma dag säger Milla. När försäljningen avtar kan vi flytta till en annan plats. 
Det krävs flera tillstånd för att sälja mat från lastcykel. Milla har tillstånd från polisen och miljöförvaltningen. Det är ett pilotprojekt i Lunds kommun. Eftersom de vill vara en cykelstad tycker de att det är intressant att prova matförsäljning från lastcykel. Det finns vissa krav på utrustningen, det måste finnas rinnande vatten och kylmöjligheter tex. 

Foto: Jon Jogensjö

En positiv effekt Milla Wimmerstedt inte hade räknat med är att crêperian på lastcykel lockar kunder till den ordinarie stationära cafévarksamheten Oscars Café & crêperie . En del kunder undrar vad företaget heter, och då kan de berätta även om utbudet på caféet. 
Lastcykeln är en Christiania med stor låda, som de har låtit bygga om och anpassa för crêpesförsäljning. De har även ett Christiania cykelsläp med batterier och kylutrustning, och inbyggda högtalare för att kunna spela musik. Det är ett rejält ekipage, släpet väger 80 kg och lastcykeln 120 kg med all utrustning. Även om det är ett platt landskap i Lund kan det vara tungt att trampa ibland. 
- Vi skulle gärna ha el-assistans på lastcykeln säger Milla.
De planerar noga körningen, trottoarkanter är svåra att passera så det gäller att hitta rätt ställe att cykla på.

Foto: Jon Jogensjö


Foto: Café & Crêperie Oskar
Foto: Café & Crêperie Oskar

Foto: Jon Jogensjö

Länkar


Comments