Företag‎ > ‎Lastcykel i företag‎ > ‎

Cyklande rörmokaren


Cyklande rörmokaren slipper sitta i bilköer och slipper leta parkeringsplats. Alla jobb klaras med lastcykel, och ibland räcker det med vanlig cykel med förstärkt pakethållare. 

– För mig känns det helt vansinnigt att ha en bil som hantverkare, då skulle vi förlora både tid och pengar säger Hugo Wolgers. Vi klarar alla jobben med lastcykel i city. 
Hugo har startat företaget Cyklande rörmokaren, där de använder både lastcykel och vanlig cykel för transport till uppdragen i Stockholm. Hugo har jobbat som rörmokare i 10 år, och i januari 2017 startade han företaget Cyklande rörmokaren tillsammans med kompisen Alexander Ulvgården. 


På många jobb räcker det med vanlig cykel med stor pakethållare fram


Många jobb är enkla, tex att byta en blandare. Då räcker det med en vanlig cykel med pakethållare fram. 
– På större jobb som badrumsrenovering får vi med alla verktyg med lastcykeln säger Hugo. Leveranser av skrymmande och tungt material som kakel görs ändå med lastbil från grossisten. 
Andra hantverkare i branschen kan vara ifrågasättande, de kan fråga om det går att cykla med en värmepump. Men många transporter sker ändå med lastbil från leverantören, och inte med firmabilen. 
För hantverkare i city tar det ofta lång tid att hitta parkeringsplats. De cyklande rörmokarna spar tid och dessutom slipper de böter för felparkering. För hantverkare med bil blir problemet dubbelt om de behöver åka till grossist och komplettera med nya inköp av material. Då förlorar de parkeringsplatsen och måste göra om proceduren att hitta en parkeringsplats när de kommer tillbaka till arbetsplatsen. 

Lastcykeln ger konkurrensfördelar 


Lastcykeln är billigare än företagsbil, och tidsbesparingen med lastcykel ger också lägre kostnader. Det blir billigare för kunden.
– Jag känner mig också mycket piggare efter cyklingen till jobbet, istället för att sitta en timme i bilköer säger Hugo. Vi är mer miljövänliga och bidrar till en skönare stadsmiljö.
Målsättningen är att expandera, att bli breda på byggservice.

Länkar

Comments