Företag‎ > ‎Lastcykel i företag‎ > ‎

Mediaföretaget Levande video kör hela TV-studion på lastcykel


Cykla med lastcykel träffar Tobias Olsson från mediaföretaget Levande video. De använder lastcykel för att transportera en hel TV-studio till olika event i Stockholm. Men de har även tagit sig till Almedalen på Gotland med hela utrustningen på lastcykel.
Att producera livesänd TV kräver en hel del utrustning, och de flesta tänker nog att då gäller skåpbil för att klara transporterna. Men mediaföretaget Levande video får med allt de behöver på sina lastcyklar. De har även cykelsläp att komplettera med när de jobbar med större event. 
Denna morgon ska Tobias livesända TV hos en kund mitt i centrala Stockholm. I vanliga fall använder de el-assist på lastcykeln, men motorn är på service idag. 
- Även utan el-assist går det förvånansvärt lätt att ta sig fram, och då har jag ändå full last på flaket, säger Tobias. - Jag är imponerad av cykelns egenskaper och kapacitet. El-ass är smart för oss på många sätt, t.ex. kan jag komma in och träffa kunder direkt utan vara svettig efter cykeltransporten.Levande video har två lastcyklar i dag, och har behov av fler. Modellerna heter Bakfiets.nl long och Bullitt. 
- När vi har många uppdrag kan vi behöva vara på två ställen på samma dag, därför behövs två lastcyklar. Utrustningen fraktar vi i stora hardcase med hjul, säger Tobias. 

 


Fördelarna med lastcykel är många för mediaföretaget. De kan pressa priset till kund eftersom lastcyklarna är billigare i inköp och drift jämfört med företagsbil. De kommer fram snabbare i city, och spar tid eftersom de slipper leta parkering. De kan ibland köra utrustningen hela vägen in med lastcykeln till eventplatser och mässhallar. Även varuhissar kan användas för hela ekipaget. Cykelsläpen kör de alltid hela vägen in till studion. 
- De flesta av våra kunder har koll på att vi cyklar, och de tycker det är häftigt, säger Tobias. 

- Vi går live kl 12 idag, så nu måste jag in och börja rigga, säger Tobias, och går iväg med den gigantiska hardcasen.


Länkar


Comments