Företag‎ > ‎Lastcykel i företag‎ > ‎

Språngfika, första lastcykelkaféet i Göteborg.

Språngfika är ett komplett utfällbart kafé på lastcykel I Göteborg. Cykla med lastcykel får en pratstund med en av grundarna, Sebastian Hallqvist. Här gäller hög kvalitet på kaffet och hälsosmart fika.

Sebastian Hallqvist fick idén till lastcykelkafé när han var på besök i London. Där fanns mobila enheter som serverade kaffe. Dock lämnade kaffekulturen där en del att önska. Tillsammans med kompisen David Karlsson började de utveckla idén med ett kafé på lastcykel. De går båda på Chalmers i Göteborg, så verksamheten i Språngfika är en bisyssla. De har två anställda, Beatrice och Simon som jobbar på vardagar. 
Idén är att servera kaffe med hög kvalitet, som dessutom är både ekologiskt och fairtrade. Det kompletteras med fika som är hälsosmart, och de har även olika typer av snacks och rawbites.

De startade projektet i Maj 2014 med bygget av lastcykeln, och nu i oktober har Cykelkaféet varit i drift i ca tre veckor. Försäljningen är väderberoende, och det gäller att stå på rätt ställe. Fördelen är att med lastcykeln går det att välja olika platser på morgon och eftermiddag, beroende på var kunderna finns. De är beroende av att fast eluttag, för att slippa använda generator. Det fungerar bra att cykla med lastcykelkaféet i Göteborgs innerstad, och de letar nu efter ett mer centralt garage för att undvika branta backar till nattparkeringen.

Länk till facebooksida
Länk till twitter


Grundarna David Karlsson och Sebastian Hallqvist.
Foto Språngfika

Foto Språngfika
Comments