Förskola‎ > ‎Lastcykel i förskola‎ > ‎

Björnligans förskola i Killhult upptäcker världen med lastcykel


Personalen på förskolan Björnligan i Killhult läste om lastcykel i tidningen, och skaffade egna till sin egen verksamhet. Nu kan barnen upptäcka nya sjöar och skogar. Cykla med lastcykel ringer upp Björnligan.


Killhult är ett samhälle med drygt 200 invånare som ligger mellan Hörby och Kristianstad. Här finns förskolan Björnligan. Personalen hade läst om förskolor som använder lastcykel, och blev inspirerade att prova själva. 
Med hjälp av Hörby kommuns miljöstipendium samt sponsring av företag, föreningar och föräldrar kunde de köpa in tre lastcyklar med el-assist. Varje lastcykel har plats för sex barn.


Patrik Rask jobbar på förskolan och berättar om fördelarna med lastcykel. 


- Det här är långt ute på landet med en affär och en kyrka, här går inga bussar. Med lastcyklarna kan vi göra lite längre utflykter och upptäcka nya skogar och sjöar. Det är spännande äventyr både för barnen och personalen. Vi är ute ofta, nästan varje dag. Vi kan upptäcka nya sevärdheter. Barnen tycker det är härligt att åka i lastcyklarna. För oss i personalen känns det säkert att åka med lastcykeln, barnen sitter fast med säkerhetsbälten under färd. 

Länkar


Comments