Förskola‎ > ‎Lastcykel i förskola‎ > ‎

Cykelbussen, nytt koncept från Move by bike

En helt ny idé med lastcykel som jag aldrig sett tidigare. Jag bara måste veta mer om Cykelbussen, och ringer upp Johan Wedin på Move by bike i Malmö.


- Vi håller som bäst på att vidareutveckla och finjustera vår idé att erbjuda transport för barn inom förskolan säger Johan. Lastcykeln med el-ass kommer från Cykelsalgsvogn i Danmark, som vi också är återförsäljare för i Sverige. 
Tanken är att förskolor ska kunna beställa transport  från Cykelbussen. Fördelen kan vara att förskolan slipper ha egna lastcyklar, som kräver bra förvaring och underhåll. För Move by bike kan fördelarna vara att lastcykeln kan skjutsa förskolebarn till ett utflyktsmål på morgonen, byta till flak för varutransport under dagen, och på eftermiddagen åter växla till barnskjuts för förskolan. 

Foto Move by bike


Johan berättar vidare att detta ingår i ett flexibelt system där olika typer av flak snabbt och enkelt kan bytas under en normal dag. Då kan lastcykeln utnyttjas maximalt. En annan idé är att köra ut container till kund, som i lugn och ro kan packa containern. Hämtning sker efter kundens önskemål när containern är färdigpackad.

Idéerna verkar aldrig ta slut hos Move by bike. Ytterligare en idé är att Cykelbussen skulle kunna åka en slinga på morgonen och hämta barn på väg till förskolan. Comments