Lastcykelmässan‎ > ‎

info för utställare 2016

Hej alla utställare på Lastcykelmässan STHLM 2015! Tack för att ni kan vara med och öka intresset för lastcyklar. Har ni frågor är det bara att ringa/ skicka sms 0702693534, eller maila lastcykel@gmail.com eller messa på FB


Senaste nytt

Försök ordna extraperson som kan hjälpa till som funktionär.

Vi har inte lyckats få frivilliga att ställa upp som funktionärer. Funktionärernas uppgift är i förtas hand att kolla så att inga lastcyklar kommer på avvägar. Det behövs dock inte 14 extrapersoner, det räcker om det finns ca 6-8 extrapersoner som kan turas om att vara vakt.


Tält kanske inte kan användas av alla. En miss i ansökan gör att bara ett fåtal tält får användas enligt polistillståndet. Så om polisen har synpunkter kanske något tält måste fällas ihop. Men blir det regn kommer sannolikt inte polisen att protestera. Ta med paraplyer som reserv, och varma kläder.


Publika dagen söndag 18 september 2016


Lastcykelutställning och provkörning för allmänheten. För att visa att privata vardagstransporter är möjliga med lastcyklar, samt att även inspirera allmänheten att lastcyklar har stor potential yrkesmässigt.


Sociala medier

Filma och ta bilder på besökare som provar och tittar på lastcyklar, citera kommenterar. Lägg ut på sociala medier med #lastcykelmässan
på FB, twitter, instagram

Utställarplatsen 

Norrbron intill slottet. Vi står på sidan mot riksdagshuset. 

Tider

Lastcykelmässan startar kl 10.00, och håller på till 16.00. Eller längre om det är mycket folk. 
Färdigriggade kl 9.30
Börja rigga senast kl 8.00, Funktionärer finns på plats från 07.00 och anvisar plats.
09.00 Är det bra om bilar har lämnat området. (kl 9 stängs gamla stan för biltrafik)
Det är viktigt att inte blockera gatan med leveransfordon mer än absolut nödvändigt, eftersom vi inte har tillstånd för det. Bilar/släp kan inte stå på Norrbron. Efter avlastning av lastcyklar måste bilar/släp flyttas. 

Från kl 17 är det tillåtet att köra in fordon för att transportera bort utställningen. 


Parkering av leveransbilar

Det kan vara knepigt att hitta parkeringsplats för leveransbilar, så beräkna extra tid/personal för det. 


Eventtält, kraftiga tyngder

Ta gärna med eventtält 3x3 m om du har flera lastcyklar. Eller dela tält med någon annan utställare om du vill. Viktigt att ta med tyngder om det börjar blåsa, det går inte att sätta fast tält i marken. Det behöver vara kraftiga tyngder, minst 20kg på varje hörnstolpe. Helst mer. 
Ta med kraftiga lastspännare, det går att spänna ner tält i bakkant med hjälp av stenmuren mot parken bakom. 

Uppdatering
En miss i polistillståndet gör att polisen eventuellt kan ha synpunkter på antal tält. Ta med paraply och varma kläder som backup. 

Beachflagga & eventmaterial

Ta gärna med några Beachflaggor i glada färger, det är viktigt att det syns på långt håll att här pågår något festligt. Och annan eventmaterial om du har. Och kanske någon folder om lastcyklar. 

Barnhjälmar för utlåning

Ta gärna med några barnhjälmar om någon vill låna.

Provkörningsområde

Norrbron blir provkörningsområde. Det har varit svårt att få fram frivilliga vakter, Så det är bra om utställarna kan rekrytera vakter för detta, så att vakterna kan turas om. 


Säker provkörning av lastcyklar

Förslag från flera av utställarna är att de som vill provköra kan lämna sin legitimation. 
Om alla lastcyklar för provkörning har en vimpel är det lätt att se om någon skulle avvika från området. Eller en utskriven bild på eventets frontbild. Lämpligt är att ytterligare en funktionär finns redo på cykel för snabb utryckning.
Funktionärer kommer att ha radiokontakt. 
Första hjälpen-kit bör finnas hos funktionär.

Det bilfria området kl 9-18


Munkbroleden och Vasabron är öppet för trafik. 
Länk till eventet i stan utan min bil
Bild att skriva ut och plasta in eller sätta i plastficka och montera på lastcyklar som provcyklasComments