Lastcykelmässan‎ > ‎

Pressmeddelande kort


Sveriges första lastcykelmässa

Sveriges första lastcykelmässa öppnar helgen 18 till 19 september under Europeiska trafikantveckan i Stockholm. Här kan alla provcykla olika modeller av lastcyklar för familjens vardagstransporter. På Kommun- och yrkesdagen ges seminarier om lastcykelns potential som fossilfri och yteffektiv vardagstransport redan idag.


Fredag 18 september kl 8.30-17.00 pågår Kommun- & yrkesdagen vid Tekniska nämndhuset i Stockholm. Testa lastcyklar och lyssna på seminarier för kommuner och yrkesverksamma. Kl 10.00 börjar seminarierna. 

Lördag 19 september kl 10.00-18.00 är det lastcykelmässa för allmänheten på Skeppsholmen. Där finns över 10 olika modeller av lastcyklar att se och testa. Där avslutas även Cykelkarnevalen i samarbete md Naturskyddsföreningen.

Lastcyklarna ökar i antal i Sverige. i Köpenhamn har 28% av alla familjer med två barn en lastcykel.  DHL levererar 25% fler paket med lastcykel i Amsterdam. Studier i EU-finansierade projektet Cycle logistics visar att upp till 51% av alla motoriserade godstransporter i tätort kan ske med lastcykel.

Arrangör är Cykla med lastcykel, det Svenska nätverket för lastcykelutveckling, ideellt och obundet.

#lastcykelmässan kommer att livesändas på webben.

Läs mer på Lastcykelmässans hemsida


Barn åker säkert i lastcykeln


Pressbilder


Velove Armadillo Lastcykel
Velove Armadillo, i DHL pilotprojekt med containerlogistik på lastcykel.


Erik Jogensjö Bullitt Canopy
Vardagscykling med lastcykel och familj


Veloves trailer för citylogistik med lastcykel. Johan Erlandsson.


Cykelsläp är praktiskt för många föräldrar.


MOVEBYBIKE Stockholm lastar varuleveranser för Gudrun Sjödén
Comments