Lastcykelpool‎ > ‎Lastcykelpool‎ > ‎

Sunfleet letar aktör för lastcykelpool

140624

Sunfleet har precis skickat ut pressmeddelande om att de erbjuder lastcykel i ny bilpool i Malmö. Jag ringer upp Peter Algurén, vd för Sunfleet, för att fråga hur det går med sökandet efter nationell aktör för lastcykelpool. 


Ett tänkbart scenario kan vara att samarbeta med byggherrar när det gäller etablering av lastcykelpooler. Om byggherren kan bygga färre parkeringsplatser, och istället kompensera med en lastcykelpool finns pengar att spara för byggherren. Byggkostnad för en P-ruta kan vara mellan 400.000kr och 600.000kr. 

Peter förklarar lite om tanken att kunna förtäta städer, och att då finns det mindre plats för privat bilägande. Det kan vara ineffektivt att använda stadens ytor till parkering av fordon som används sällan. Bilpool är mer yteffektivt, och kan vara ett bra sätt att locka de boende att prova ett liv utan privatägd bil. 
Sunfleet har sedan några år letat efter en nationell samarbetspartner som driver lastcykelpooler. Ännu har ingen aktör hittats, men under tiden har Sunfleet ändå provat med lastcyklar i två bilpooler i Malmö. 
- Det är plan B helt enkelt, för att driva på utvecklingen, säger Peter Algurén.

I dagarna har Sunfleet precis startat en ny bilpool i Malmö, där det ingår lastcykel. Det är i nybyggda MKB Hyllie, där boende nu har tillgång till lastcykel, med 5 års medlemskap i Sunfleet. 
- Lastcykel är ett av många bra transportmedel, säger Olof Holmgren som ansvarar för affärsutveckling och byggprojekt inom Sunfleet.

Modellen som används är en trehjulig Cargobike.Här syns lastcykeln i bokningssidan för medlemmar i bilpoolen.Comments