Lastcyklar‎ > ‎Barn i lastcykel‎ > ‎

Barn på sits bakom styret.

Foto: Jocke Järn

Jocke Järn i Sala testar:
Barntransport 2.0! lillebror i en stol på flaket och storebrorsan på övre ramröret. Nu få man ju tillbaka halva flakytan så att transportera en kylväska eller STOR matkasse från affären är inte längre något problem. Min flexibla Bullitt blev precis ännu mer flexibel. Länk till forumgruppen.

Mer från Jocke Järn:
 Återkoppling efter utvärdering. Det här är en av de bästa grejerna jag har gjort med min Bullitt!!! Har du barn i rätt "storlek" så att fötterna når ner till flaket. Och om du har en Bullitt såklart:) så se genast till att prova detta! Om du inte redan har gjort det. Färden blir mycket mer stabil eftersom min son följer med i svängarna på ett mer naturligt sätt! Och han upplever mer av cykelturen och även om man inte är vänd mot varandra så kan man ändå prata med varann väldigt enkelt eftersom man är nära varann. Och jag upplever det som att cykeln blev lättare att trampa även när båda grabbarna sitter på, jämfört med när dom satt på flaket båda två. Både jag och min fru tycker att detta blev kanon. Ett plus är ju också att grabbarna inte kommer åt varandra fysiskt de dagar som dom är på rethumör:) Som jag ser det så finns det ingen anledning att låta ett barn i rätt storlek åka på flaket i onödan.

Röster om barn på sits bakom styret.


Är oftast för mindre barn (upp till 15 kg). Finns de som fästs i cykelns ram och de som sitter på styrstammen. Fördelen med rammontering är att vikten från barnet inte känns i styret. Fördelen med montering på styrstammen är att det blir mer plats för cyklistens ben och styrutslaget påverkas inte av barnsitsen.


Jag lastar min 10 kg dotter i 80% av fallen på frammonterad och 20% på bakmonterad.
Enda fördelen med bakmonterad är att de går att luta den bakåt så att barnet kan sova och att bakmonterat tar högre vikt.
Frammonterat är mycket roligare för barnet och det blir bättre balans på cykeln. Dessutom bättre användning av cykeln utrymme. Men frammonterat kräver högt styre. Annars slår knäna i sittsen.

Jag kan bara instämma att ha ett barn på ramen mellan sig själv och styret är helt överlägset! Sen är det ju en fråga om hur gammalt barnet är. Min son som är fyra sitter ju på en vanlig cykelsadel som jag har monterat på ramröret. Och han är ju så gammal att han själv lutar med i svängarna och håller sig i styret. Det är nästan som att cykla utan passagerare!


Comments