Lastcyklar‎ > ‎Test av lastcyklar‎ > ‎

Thomas Egrelius testar lastcykel


Thomas Egrelius är nyfiken på hur det funkar att jobbpendla med lastcykel. I facebookgruppen Cykla med lastcykel frågar han om någon är villig att låna ut sin lastcykel för att testa i riktiga vardagstransporter.


140405 av Jon Jogensjö


I facebookgruppen Cykla med lastcykel kommer en fråga från Thomas Egrelius om någon ville låna ut en Bullitt lastcykel för ett riktigt test med riktiga vardagstransporter. Jag erbjuder utlåning av min Bullitt. Thomas har aldrig förut testat lastcykel. Han är nyfiken på om den kan ersätta en av de två bilar de har. 
- Jag vill kunna använda lastcykeln till pendling till jobbet, handla och lämna ungarna på dagis. Den skulle i så fall kunna ersätta familjens lilla bil, säger Thomas. 

Thomas börjar med ett kort test på gatan. - Styrningen känns annorlunda i starten, men när jag fick upp farten var det inga problem.Första turen genom Stockholm, 23km, Thomas gör en statusuppdatering:
Premiärturen på lastcykel lånad för några dagars test, 23km genom Stockholm, gick alldeles utmärkt. Hemma på en timme. Men hade gärna haft några växlar till på rakorna. "vilken cool cykel!" utropade två ca femåringar på kickbikes som passerades 

foto: Thomas Egrelius
Comments