Lastcyklar‎ > ‎Varför lastcykel?‎ > ‎

Annas cykelsläp


Anna tycker det är smidigt att köra barnen till förskolan med cykelsläp, och barnen gillar det.


Varför har ni cykelsläp?
- Vi kör barnen till förskolan och skolan, och ibland på utflykt. 

Vilka är fördelarna med cykelsläp?
 - Det går snabbt och enkelt att köra barnen till förskolan. De gillar att åka i cykelvagnen. Det är också praktiskt för de sitter där de sitter. I kollektivtrafiken krävs lite mer uppmärksamhet och tid för att hålla uppsikt över barnen, som gärna vill upptäcka allt i omgivningen.
För oss är det skönt att slippa åka med kollektivtrafik, vi slipper passa tidtabeller, vi kan åka precis när vi själva vill.
Vi turas om att hämta och lämna på förskolan, och då är det smart att kunna lämna cykelsläpet på förskolan. Vi har fäste för släpet på båda våra cyklar. 

Hur kom ni på idén att använda cykelsläp?
 - Vi köpte cykelsläpet begagnat av bekanta, som också hade positiva erfarenheter. Nu har deras barn börjat cykla själva, så då kunde vi fortsätta använda cykelsläpet.

Har cykelsläpet ersatt bilen?
 - Vi har en bil, men den använder vi mest på helger. Det är oftare långsammare att använda bilen i staden, och bökigt att hitta parkering för bil. 

Finns det några nackdelar?
Det saknas bra parkering där vi bor, det är ibland besvärligt att ta in cykelsläpet genom entrédörrar och upp i trapphus. Om det fanns parkering anpassat för cykel med cykelsläp skulle det underlätta väldigt mycket. 

Comments