Lastcyklar‎ > ‎Varför lastcykel?‎ > ‎

Cykelsläp ger frihet för Daniel WejdinDaniel kör barnen i cykelsläp, det ger mer frihet och på bussen är det ofta fullt. 


Daniel cykelsläp


Jag får en pratstund med Daniel Wejdin som kör barnen i cykelsläp. Det började med att Daniel inte hade körkort, och var tvungen att kunna transportera sig själv och barnen. Då använde han mest ett större cykelsläp med plats för två barn. Nu har de också ett mer avancerat cykelsläp med plats för ett barn, den har bättre bälten för barnen.  

Daniel cykelsläp


- Jag gillar att åka skidor säger Daniel, på denna modell kan jag montera skidor och ta med barnet i skidspåret. 
Den vanliga sträckan till förskolan är ca 2,5 km, men de cyklar också till mataffärerna. Då fungerar cykelsläpet som transportsläp för varor. 
- Det är grymt att bara kunna koppla loss och vända på hjulen och gå in i affären med cykelsläpet säger Daniel. 
Modellen heter Thule Chariot. Det finns en lyxigare variant med andra bromsar men den var för dyr. Denna är lite enklare och fungerar bra. Å andra sidan blir det dyrt ändå med alla tillbehör. 
Att åka buss med barnvagn i Västerort utanför Stockholm fungerar inte så bra enligt Daniel. Kapaciteten är för liten. Det finns två till tre platser för barnvagn på bussen, men ofta är det fem barnvagnar som vill åka med. 
- Det är en kvart mellan bussarna, ibland åker två bussar förbi och då blir jag 40 minuter sen till någonting säger Daniel. 

Daniel cykelsläpComments