Lastcyklar‎ > ‎Varför lastcykel?‎ > ‎

Fredrik Jönsson

Fredrik Jönsson använder sin lastcykel till att skjutsa barnen till förskolan, och för transport till jobbet.
Varför skaffade ni lastcykel?

- Vi bor i innerstaden och har ingen bil, och tyckte det verkade kul och praktiskt med lastcykel. Vi ville kunna köra lite grejer men framför allt kunna skjutsa barnen.

Hur använder ni er lastcykel? 

- Vi använder lastcykeln mest till att hämta och lämna barn, och till utflykter. Inte så mycket till att handla mat, vi har så nära till affären. Efter att jag lämnat barnen fortsätter jag till jobbet med lastcykeln.

Varför valde ni en Bullitt?

- Vi tittade först på en Bakfiets long med stålram. Men eftersom vi kanske skulle vara tvungna att förvara lastcykeln ståendes upprätt på bakhjulet i trångt cykelrum, behövde vi en lättare lastcykel. Det som talade till Bakfiets fördel var att den är bättre anpassad för barn redan vid leverans, med färdig låda, bänk och bälten. Vi köpte till en Canopy som väderskydd, och barnsits till vår Bullitt.

Lastcykelekonomi 

- Vi har alltid tänkt hög kvalitet när det gäller cykelinköp, så kostnaden för lastcykeln tyckte vi inte var något problem. Om man jämför med bil i innerstad, som ibland kräver dyr parkering, är lastcykeln ett billigare alternativ.

Omgivningens reaktioner

- De flesta på jobbet är nyfikna och positiva när de ser min lastcykel. Barn som ser oss kommenterar ofta att de också skulle vilja bli skjutsade i en lastcykel.Comments