Lastcyklar‎ > ‎Varför lastcykel?‎ > ‎

Lastcykeln klarar vardagen för Karin Billing


För ensamstående föräldrar med barn kan lastcykeln vara avgörande. Karin Billing skulle inte klara sig utan sin lastcykel. 


KarinVad använder du din lastcykel till?

Jag skjutsar barnen till skola och förskola, de är fyra och åtta år gamla.


Vilka fördelar/nackdelar finns med lastcykel?

Jag skulle inte klara mig som ensamstående förälder med två barn utan lastcykel. Den stora fördelen är att jag kommer dit jag vill. Om vi skulle gå skulle barnen vilja göra andra saker, men när de sitter i lådan slipper jag den diskussionen. Skönt att bara kunna slänga i en massa saker, nyligen handlade jag till en fest för 150 personer. 12 liter mjölk, 4 meloner, papper och plats, kaffe och saft. Med bil hade det varit knepigare, då måste jag hitta parkeringsplats. Det är också kul med alla positiva reaktioner, som "å vilken fin cykel, var har du köpt den", då blir jag glad. Nackdelar är att det ibland blir tungt utan el-assist när jag har båda barnen i lådan, men jag får starka ben. Det kan vara besvärligt att passera när det är trångt mellan bilar jämfört med vanlig cykel, men det är marginellt.


Varför valde du tvåhjulig lastcykel?

Det är smidigare, jag provade inte ens trehjuling. Jag vill kunna cykla på riktigt eftersom jag alltid har cyklat. Först letade jag efter en påhängscykel, men väl inne hos lastcykelförsäljaren fastnade jag för den här istället.


https://picasaweb.google.com/118303098179754416201/Portratt#6300373333744926418
Foto: Privat

 


Comments