Påverka‎ > ‎Svenska projekt‎ > ‎

Lastcyklar i Almedalen 2014

I år finns det många lastcyklar på plats i Almedalen. Cykla med lastcykel kollar upp vilka som använder lastcykel, och varför lastcykel är smart både för transporter och för att ge synlighet för ett budskap. 


Move by bike 

Move by bike Stockholm finns på plats till Almedalen, för att marknadsföra Move by bike, utföra transporter åt utställarna, och sälja synlighet på cykelsläpets sidor. 
 - Fördelen med lastcykel är att stora delar av utställarområdet är bilfritt, och att transporter med lastcykel ger bra framkomlighet säger Jeppe Dyberg Larsen när Cykla med lastcykel ringer och kollar lastcykelstatus i Almedalen. Move by bike cyklade ner till Nynäshamn, och cyklade ombord på färjan. Transporter och reklamplats kan beställas i tweets, sms till 0739324134 eller med mail till stockholm@movebybike.se


 
Foto: Move by bike Stockholm

Ryska posten

Ryska posten använder lastcykel för transportuppdrag i Almedalen. Den bokas via deras vanliga bokningssystem.
 - Den som är på plats här i Almedalen förstår varför lastcykel är överlägsen, det är packat med folk överallt, säger VD Jesper Bringby till Cykla med lastcykel. Vissa delar är dessutom helt avstängda för biltrafik. 

Jacob på Ryska postenCykelfrämjandet 

De använder en lastcykel för att skapa uppmärksamhet och som postlåda för förslag kring cykling. Lastcykeln är designad och levererad av Cykelfabriken

 


Wheely's

Wheely's har en fet line-up med 9 lastcyklar i Almedalen. Cykla med lastcykel ringer upp.
- Vi får mycket positiv respons från besökarna i Almedalen, säger Maria De La Croix som är VD för Wheely´s. Vi har en cafélastcykel i eget namn, och dessutom 8 lastcyklar för synlighet för organisationer och företag. Förarna på dessa 8 lastcyklar bjuder på kaffe och informerar om respektive företag/organisation. Fördelarna med lastcykel är att de är mobila och enkelt kan förflytta sig under dagen till de platser där det finns flest besökare eller rätt målgrupp.
De företag och organisationer som finns representerade på Wheelys lastcyklar är 
  • Nyhetsbyrån TT
  • Röda korset ungdomsförbund
  • spelbolaget Paf
  • fackförbundet ST
  • ikano bostad
  • Akademiska hus 
  • Öresundshuset  
  • Värna
 


Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningens pressansvarige Kristoffer Talltorp vid deras lastcykel där man kan miljömärka sig. NSF vänder sig till riksdagskandidater och med hjälp av två iPads kan de miljömärka sig. 
 - Lastcykeln är perfekt för transporter av material mellan olika seminarier, säger Kristoffer Talltorp till Cykla med lastcykel. Förra året använde vi en bil för transporter men lastcykeln är mycket smidigare. Lastcykeln är designad och levererad av Nordiska cykelkompaniet.

 


Pågen

Pågen använder lastcykel både som transport och för att skapa synlighet för ett politiskt budskap. De uppdaterar sin facebooksida med att ”Mångfaldsmackor" delas ut till besökarna i Almedalen. Mackorna tog slut snabbt och även VD Tørk Furhauge var med och delade ut mackorna.


Budjohan

Lokala lastcykelåkeriet Budjohan finns på plats året runt i Visby. 
Budjohans facebooksida
Budjohans hemsida

 Visby hyrcykel

På plats året runt finns de lokala cykeluthyrarna som erbjuder lastcykel och cykelsläp. Visby hyrcykel har två st lastcyklar och ca 30 cykelsläp.
 - Vi har bra beläggning på dem, säger Christian Ericsson som driver företaget tillsammans med Helena Ericson. De planerar att utöka antalet lastcyklar, och är intresserade av lastcyklar med el-assist.

     Gotlands cykeluthyrning

Gotlands cykeluthyrning har ca 100 cykelsläp, som är väl använda under högsäsong.
 - Även barnsläp och hundsläp är ofta uthyrda för dagsutflykter säger Jakob Harlevi som driver företaget tillsammans med Björn Wallenström. 

  


Comments